Aikamme mainossyöpä

Ajankuva on se että asikaskokemuksesta ja asiakasymmärryksestä puhutaan paljon. Se on hyvä. Toivottavaa on että tuo puhe johtaa tekoihin. Monissa firmoissa näin onkin jo käynyt ja ajattelu on johtanut muutokseen sekä yrityksen sisällä että ulkoisestikin.

Harmittavaa on että kyseinen ajattelu ei näy markkinoinnissa oikealla tavalla. Jo pitkään näkynyt trendi ”kysyimme asiakkailta ja laitoimme heidät mainokseen” -idea on levinnyt todella laajalle.On kuitenkin kysyttävä että kannattaako tuosta ideasta tai insightista maksaa kenellekään? Viesti on erittäin yksinkertainen ja toteutukseen yleensä vaaditaan kamera ja suljinta painava henkilö.

Anteeksi jos tämä loukkaa markkinointitiimiäsi. Mutta tuosta ei pidä maksaa. Tuon pitäisi olla se lähtötaso, josta mennään eteenpäin. Ideoihin jotka erottavat sinut kilpailijasta ja jättävät muistinjäljeen.  Tuo ei erota eikä jätä mitään jälkeensä.

Ensi kerralla kun olet laittamassa kuluttajia mainokseen ja viestisi on ”kysyimme kuluttajilta” mieti onko se oikeasti hyvä idea.