Digitalistin arvoketjut

Digitalisaation yksi kuumimmista aiheista on arvoketjut, erityisesti niiden muokkaamminen uusiksi. Tämähän tarkoittaa sitä että moni joutuu miettimään uudestaan omaa rooliaan arvon tuottamisen ketjussa. Jos et ole ketjun päissä, olet todennäköisesti kusessa, tai ainakin palkkasi tulee putoamaan hyvin nopeasti. Tämän pitäisi olla jo meille kaikille tiedossa.

Siksi olenkin erittäin hämmästynyt tästä pienestä kohusta, joka syntyi kuin Digitalistin perustajan Ville Tolvasen yritys Rome Advisors myytiin Ixonokselle, ja samalla Ixonoksen nimi vaihdettiin Digitalist Groupiksi. Ja kaupan yhteydessä Digitalistin sivusto siirrettiin Digitalist Groupin ”omistukseen”.

Ymmärrän sen pienen hajatelman että verkostoa, heimoa taikka liikettä ei voi myydä. No katsokaa maailmaa hieman tarkemmin. Eikö niin ole aina tehty? Eikö aina jokin pieni ryhmä ole tehnyt näin? Ja vielä sillä seurauksella että tämä pieni ryhmä on saanut vallan ja mammonan itselleen?

Tässä on kyse samanlaisesta tapauksesta, ainoastaan sillä erotuksella että pienempi ryhmä joka sai liikkeen aikaiseksi oli yksi henkilö. Yksi henkilö loi käsitteen ja sai muutamia mukaan liikkeeseen. Ja niin liike lähti käyntiin.

Minäkin olin yksi tuosta porukasta. Olin muistaakseni aika ensimmäisiä kirjoittajia ja kävin ”lihassa” ensimmäisessä Digitalistissa. Päivästä yksi minulle oli selvää että olin töissä Villelle ja hänen liikkeelleen. Oli myös selvää että suhde, jolla arvoa jaettaisiin olisi 99% Villelle ja 1% Markukselle. Siitä huolimatta tein tämän ”näkymättömän sopimuksen”. Olen saanut tuon 1% takaisin ja vähän enemmänkin, ja olen siihen tyytyväinen. Se oli meidän diili.

No mitä tulee itse kauppaan. Hienoa Ville. Onnea! Ja onnea kaikille jotka olitte mukana sitä luomassa, teille jokaiselle bloggaajalle ja twiittaajalle. Toivottavasti uusi Digitalist Group tulee menestymään kansainvälisesti ja onnistutte viemään ilosanomaa eteenpäin. Tehkää niin, tämä maa tarvitsee sitä.

PS. Minun tekstejäni ei tarvitse poistaa vaan palauttaa. huomasin että osa kirjoituksistani oli poistunut vaihdoksen yhteydessä. Jos olisitte kilttejä niin voisitte palauttaa ne.