Kootut selitykset vol. 1

Otsikkokin antaa ymmärtää että nyt on kyseessä koostekirjoitus. Selityksien sijaan koostin omista bloggauksista omasta mielestäni tärkeimmät. Näissä blogeissa olen mielestäni saanut hyvin avattua markkinointiviestinnän haasteita suomalaisessa yritysmaailmassa. Asiat ovat arkoja, haasteellisia ja kuitenkin niin merkityksellisiä jokaiselle yritykselle. Toivottavasti tämä lista miellyttää sinua. Jatketaan keskustelua twitterin puolella.

1. Helvetin markkinointiviestintä

Markkinointiviestintää vaivaa käsittämätön jargon-onanointi. Uusia termejä syntyy ja synnytetään harva se päivä. Niillä yritetään oikeuttaa oman yrityksen palveluiden ja tuotteiden myyntiä. Kuitenkin termien sijaan oleellisempaa on saada loppuasiakas pitämään yrityksestä. Yksinkertaisesti laitettuna: hyvä markkinointiviestintä on kaikkea mikä saa ihmisen pitämään yrityksestä, enemmän.
http://www.markusnieminen.com/index.php/2015/10/06/helvetin-markkinointiviestinta/

2. Isosta ideasta pitkään ideaan

Markkinointia ja mainontaa lähestytään liian monesti yhden taianomaisen idean näkökulmasta. Näkökulma muuttuu perverssiksi siinä vaiheessa kun toivotaan että sama ajatus halutaan tunkea eri kanaviin ”väkisin”. Tämä vesittää yleensä 99% hyvistä ja rohkeista ideoista.

Ideoita mitataan sen mukaan kuinka ne saadaan jalkautettua eri kanaviin. Tämä on silkkaa hulluutta. Maailma on täynnä esimerkkejä jossa yksi idea yhdessä kanavassa on toiminut mahtavasti. Useat voittavat firmat eivät edes käytä kaikkia kanavia, vain niitä mitä ne tarvitsevat.

Olisi oleellista ymmärtää että yksi idea voi toimia yhdessä kanavassa, mutta hetkellisen näkyvyyden sijaan tavoitteena olisi luoda jatkumo idealle. Idean pitää olla jalostettavissa ja sen rakentamisen pitää olla reagoivaa ja iteroivaa. Kuinka yksinkertaista.
http://www.markusnieminen.com/index.php/2015/01/31/isosta-ideasta-pitkaan-ideaan/

3. Palveluista puuttuu sielu

Brändit elävät sielulla. Suurin uhka suomalaisille yrityksille on tämän hetkinen filosofia iteroinnista. Iterointi itsessään ei ole väärin. Olen sen puolella. Se on suunnittelijoiden perustyökalu ollut jo vuosikymmeniä. Ihmisläheinen tekeminen ja kokeileminen kuuluvat nykypäivään. Iteroinnin vastapainona on taian omainen brändi, sielu ja tarina. Tätä tarinaa ei voida luoda kysymällä kuluttajilta ja siirtämällä vastaukset yrityksen tarinaan. Se ei toimi. Yrityksen tarina ja sielu pitää rakentaa insighteista ja erottuvista tarinoista.
http://www.markusnieminen.com/index.php/2014/01/30/palveluista-puuttuu-sielu/