Muutosta ilmassa

Vuoden loppupuolella on hyvä pohtia että miten meni niin kuin omasta mielestä. Vuosi 2016 oli sosiaalisessa mediassa erittäin ikäväksikin leimattu vuosi. Katsotaan miten se meni näin yrittäjän näkökulmasta.

Ensin positiiviset asiat. Näyttää vahvasti siltä että tänäkin vuonna pystyimme tuottamaan asiakkaillemme lisäarvoa. Alla muutamia todisteita siitä.

Roosa nauha tulee rikkomaan tänäkin vuonna ennätyksen, eli rahaa kerätään tänä vuonna enemmän kuin viime vuonna. Roosa nauhalle suunniteltu sosiaalisen median videokin on kerännyt toista sataa tuhatta katselua

Nelonen televisiokanava ohitti MTV3:sen ja nousi Suomen katsotuimmaksi televisiokanavaksi. Tämän piti olla mahdoton tehtävä, mutta Nelosen ohjelmat, pitkäjänteinen yhteistyö ja luova mainonta tuottavat tulosta (riippumatta mitä sosiaalisessa mediassa nyt kulloinkin mainitaan).

Linnanmäelle teimme toistamiseen ennätystuloksen. Eli kahtena vuotena peräkkäin olemme rikkoneet aikaisemmat ennätykset. Huikea suoritus.

Positiiviset ry:lle tekemämme video on kerännyt kiitosta sosiaalisessa mediassa ja se on myös noteerattu ulkomailla asti.

Lanseerasimme Rovion spin-off -yrityksen Hatchin Slushissa. Julkistus sai paljon näkyvyyttä eri medioissa ympäri maapalloa.

Lanseerasimme ansiokkaasti Telco-toimialalla toimivan yrityksen uuden palvelukokonaisuuden. Uusi palvelu on otettu asiakkaiden parissa hyvin vastaan ja alustavia kauppoja on sovittu ennakoitua enemmän.

Toimiston sisällä olemme tehneet muutoksia jotta toimintamme parantuisi entisestään. Olemme uudistaneet dynamo&son hallitusta ja palkanneet uuden toimitusjohtajan. Uutena toimitusjohtajana aloitti vuoden alkupuolella Vesa Tujunen. Hallituksen työskentelyä olemme vahvistaneet kahdella Advisorilla, Mariet Louhentolla ja pitkän linjan mediatoimiston ammattilaisella.

Olemme aloittaneet myös uusia yhteistyökuvioita KELAn, Terveystalon, Automerkin (toivottavasti voimme kertoa myöhemmin lisää), S-Ryhmän ja erään matkatoimiston kanssa. Paljon mielenkiintoista siis tulossa.

Negatiivisina tapahtumina voidaan mainita yhden isoimman asiakkaan äkillinen menettäminen. Menetys aiheutti muutaman kuukauden uudelleen järjestäytymisen. Luonnollisesti tämä aiheutti uusasiakashankintaa, joka on erittäin raskasta perustyöntekemisen lisäksi. Menetimme myös toisen asiakkuuden, jossa tuloksellisesta tekemisestä huolimatta emme saaneet yhteistyötä toimimaan. Tämä oli ensimmäinen kerta urallani kun useista yrityksistä huolimatta emme saaneet yhteistyötä toimimaan. Suurimmiksi haasteiksi nousivat yhteiset työskentelymallit ja prosessit. Tulen muistamaan kyseisen tapauksen vielä pitkään, siinä oli paljon opittavaa.

Vuosi 2016 oli haastava. Uudistuimme ja investoimme paljon energiaa uuden työskentelymallin löytämiseen.

Toivottavasti ensi vuonna pääsemme ”normaaliin” tilaan ja uusi työskentelymalli alkaa tuottaa hedelmää useammalle meidän asiakkaista.