Sibeliuksen elämä viivoilla

Sibeliuksen 150-vuotisjuhlat näkyvät nyt ympäri Suomea. Viimeisenä osana voidaan pitää Kansallismuseon ainutlaatuisen laajaa näyttelyä, joka käy läpi Jean Sibeliuksen koko elämän syntymästä kuolemanjälkeiseen elämään. Näyttelyn punaisena lankana toimivat ennennäkemättömät, säveltäjän käsin kirjoittamat nuotistot, jotka kuljettavat kävijän läpi poikkeuksellisen miehen elämän. Seuraavaksi piti vain kertoa näyttelystä maailmalle.

Tästä punaisesta langasta sekä Sibeliuksen tavasta yhdistää musiikki ja elämä saumattomasti yhteen syntyi ajatus Sibeliuksen elämänviivoista – kuvituksesta ja näyttelyn ilmeestä, jonka takana seisoo dynamo&son. Näille viivoille toimme kaikki Sibeliuksen elämän tärkeimmät tapahtumat. Säveltäjän työn ystävät voivat epäilemättä viettää hetken jos toisenkin yhdistäessään kuvia aitoihin tapahtumiin ja teoksiin.

”Sibelius. Jokainen nuotti pitää elää” on esillä Kansallismuseossa ensi vuoden maaliskuulle saakka. Vaikka olemmekin puolueellisia, aiomme silti mitä lämpimimmin kehottaa kaikkia ystäviämme piipahtamaan näyttelyssä. Väitämme, että meillä on paljon opittavaa mieheltä, joka näki musiikin väreissä ja sanoi:

”On kummallista, että minusta on tullut jotain, sillä elämässäni olen niin paljon tehnyt päinvastoin kuin pitäisi tehdä”

Tutustu näyttelyyn tästä

sibelius-näyttely