Sisältömarkkinointi – oikein tehtynä

Myönnetään, otsikko valehtelee. Kysehän ei ole sisältömarkkinoinnista vaan markkinointiviestinnästä ja ennen kaikkea strategisesta osaamisesta, joka on toimeenpantu markkinointiviestinnän keinoin. Saanen esitellä, case hookoo.fi.

Vuonna 2013 HK:n verkkosivusto uusittiin perusteellisesti. Uudistuksen takana oli dynamoson. Uuden verkkosivuston suunnittelun ja toteutuksen taustalla oli selkeä näkemys siitä, mitä suomalainen ruokakulttuuri tarvitsee: liharuokien ystäville suunnatun ylivertaisen verkkopalvelun, joka palvelee ostopäätösten teossa, inspiroi ruoan valmistuksessa ja kertoo kaiken oleellisen niin lihantuotannosta kuin -käsittelystäkin. HK halusi osoittaa ja omia liha-asiantuntijuuden myös verkossa.

Vanhalta sivustolta kerätty data auttoi luomaan näkemyksen siitä, mitä kävijät odottavat uudelta verkkopalvelulta. Oleellinen osa uuden sivuston suunnittelua oli betatestaus, jonka avulla sivustoa voitiin kehittää käyttäjien kommenttien perusteella.

Verkkostrategia ja sisällöntuotanto

Oleellinen osa HK:n digitaalista strategiaa on jatkuva sisällöntuotanto sekä HooKoo.fi:hin että Facebook-sivuille. Verkkopalvelussa on melkein sata videota, joiden aiheet vaihtelevat lihantuotannosta ja lihankäsittelystä reseptiikkaan. Sivuston jatkuvasti kasvava ja kehittyvä sisältö palvelee kävijöitä monipuolisesti ja antaa syitä palata takaisin. Päämäärätietoinen sisällöntuotanto on myös tuplannut HK:n Facebook-fanien määrän.

Tulokset

Sivustoa mitataan jatkuvasti ja kehitetään systemaattisesti analytiikan, tutkimuksien ja käyttäjätestaamisen perusteella. Uudistunut HooKoo.fi puhuttelee hyvän ruoan ystäviä: kävijät viettävät sivustolla yhä enemmän aikaa ja vierailevat yhä useammilla sivuilla. Sivustolla vietetään 93 % kauemmin aikaa kuin ennen uudistusta, ja esimerkiksi mobiili- ja tablettikävijöiden määrä palvelussa on kasvanut yli 170 prosenttia.

Tutustu muihinkin tuloksellisiin tekemisiimme tästä.

hookoo-tulokset-linkedin