Suihkuava suunnittelutila

Tutkimuksien mukaan ihmiset saavat ”uusia” ideoita melkeinpä kaikkialla muualla kuin palavereissa ja työpaikalla, ja silti ihmiset kerääntyvät palavereihin hukkaamaan toistensa aikaa. Näissä näytelmissä heitellään muistilappuja seinälle ja brainstormataan oikein villisti. On metodeja, de Bonon hattuleikkejä, prosesseja, korttipelejä ja digitaalisia sovelluksia, joilla älykkyydestä saadaan puristettua enemmän älynväläyksiä. Kuitenkin harvoin näissä tilaisuuksissa saadaan yhtään mitään aikaiseksi, muuta kuin läsnäolon tunnetta.

Oletko koskaan huomannu kuinka sinulla syntyy ajatuksia kun olet urinoimassa vessassa? Ajatuksien syntyminen ei johtuu virtauksesta joka tapahtuu alapäässäsi.  Tuon suihkun yhteydessä elimistösi synnyttää dopamiinia. Dopamiini saa ihmisen tuntemaan mielihyvää ja se rentouttaa. Ja juurikin tuo saa sinut ajattelemaan eri tavalla. Vapaammin.

Samanlaisia reaktioita saadaan aikaiseksi myös huumeiden käytössä. En nyt kuitenkaan suosittele niiden käyttöä toimistolla tai muutenkaan, vaikka microdosing onkin suuri trendi piilaakossa.

En kehota myöskään, että pitäisisitte suunnittelutapaamisenne samalla kun käytte vessassa. Se vaatisi jo vähän liikaakin avoimuutta modernilta toimistoihmisiltä.

Kannustan kuitenkin että pitäisitte suunnittelusessionne suihkussa. Lämmin suihku kun saa samanlaisen reaktion kuin urinointi. Dopamiinia alkaa erittyä lämpimässä suihkussa.

Mikäs sen mukavampaa kuin mennä koko suunnittelutiimillä yhdessä suihkuun ja synnyttämään uutta.

Kuvittele kuinka helppoa olisi saada etulyöntiasema markkinoilla. Suihkuttelemalla.

Suihkuava suunnittelu syö kulttuurin aamupalaksi.