Tesla ei käytä rahaa mainontaan

Väitetään että Tesla ei käytä rahaa mainontaan. Totta tai ei. Tärkeää onkin ymmärtää että Tesla käyttää rahaa markkinointiin ja innovointiin, ja paljon käyttääkin.

Sanomattakin on selvää että Teslan tarina on kiehtova. Hullu nero, upporikas riskinottaja, haluaa pelastaa maailman. Kuulostaa ihan Marvelilta. Silti, kyse on vain loistavasta markkinoinnista.

Ehkä mielenkiintoisempi keskustelu on kuitenkin se että miten muut voivat menestyä käyttämällä samankaltaista markkinointia? Kannattaa kysyä itseltään, että onko minulla yritys joka voi pelastaa maailman? Ei varmaan. Onko minun tuotteella jokin erityinen merkitys ihmisten elämään? Ei varmaan. Se miksi sinulle ei ole näitä samanlaisia markkinoinnin ylivoimia johtuu siitä että yritys jossa olet töissä on varmaan hiukan vanhempi kuin Tesla. Maailma jolloin yrityksesi liiketoiminta on synnytetty oli täysin eri. Silloin liiketoimintaa lähestyttiin täysin eri näkökulmista.

Peter Drucker on jo kauan aikaa sitten todennut että yrityksellä on kaksi funktiota; innovointi ja markkinointi. Tuo pitää edelleen täysin paikkaansa.

Vanhaan liiketoimintaan nojaaminen on viisasta, siihen asti kun se koituu kuolemaksi.

Joko innovoit tai kasvatat markkinointibudjettiasi.

Tai sekä että.