Yhteishyvä.fi – uudistus

Osallistuin yhteishyvä.fi sivuston uudistukseen. Roolini oli konsepti-, käyttöliittymä- ja visuaalinen suunnittelu (osittain tiimien muiden jäsenien kanssa). Uudistus toteutettiin yhteistyössä Solitan ja S-ryhmän oman tiimin kesken, mukaanluettuna tietenkin kuluttajat (tutkimukset ja testaukset).

Alla on muutamia näkymiä verkkopalvelun ensimmäisestä luonnoksesta (vasemmalla) ja liveksi menneestä ensimmäisestä versiosta (oikealla). Palvelu lanseerattiin versiona 1.0 ja tarkoitus on kehittää palvelua sovituin askelmerkein. Seuraavina tavoitteina on poistaa lisää kipupisteistä ja luoda uusia toimintoja tukemaan palvelua. Palvelun ensimmäinen vaihe saatiin aika nopealla aikavälillä ulos, vaikka kyseessä on palvelu joka sisältää paljon erilaista sisältöä (reseptiikkaa ja artikkeleita).

Suunnittelussa käytimme nopeita protoja, sekä staattisia että interaktiivisia (Invision). Palvelun kehittämistä varten toteutettiin laajamittaiset tutkimukset ja niistä saatuja insighteja käytettiin hyväksi palvelun uudistuksessa. Palvelun prototyyppejä testattiin aktiivisesti tiimin ulkopuolisilla henkilöillä ja valikoiduilla testiryhmillä.

Mainittakoon vielä erikseen että vasemman puoleisessa versiossa näkyy markkeeraavat tekstit ja kuvitteellista/konseptuaalista sisältöä, jotka eivät välttämättä ole päätyneet viimeiseen live-versioon.

Tuloksia tulen päivittämään tähän kirjoitukseen sitä mukaan kun niitä ilmenee ja kun niitä saa julkistaa. Tähän mennessä sivuston uudistaminen on näkynyt positiivisena palautteena ja myös kävijämäärissä on jo nyt näkynyt kasvua.

yhteishyva-case-blogi-1

yhteishyva-case-blogi-2